sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Kouvolan kirpputorit

Kokosin pientä listaa Kouvolan alueen kirppiksistä. Kerron oman mielipiteeni niistä, mutta tietenkin te muodostatte sitten omat mielipiteenne :) Toivottavasti tästä on jollekulle hyötyä! Ja jos kirpputorit eivät kiinnosta, skippaa tämä!

Kuva täältä
Olen vasta viime vuosina innostunut kirppuilusta ja tajunnut miten hienoja löytöjä kankaista kirjoihin ja vaatteista astioihin kirpputoreilta voikaan tehdä. Olen kuullut monen suusta että 10 euroa on suurin summa, jonka viitsii kirppistavarasta pulittaa, ja niin se on minullakin. Harmittavan usein myyjät ylihinnoittelevat tavaransa, ja kun itsepalvelukirppiksellä ei voi tinkiä, tavara jää ostamatta.

Noniin, pulinat pois ja siihen listaan. Olkaa hyvät.

Kuusaan Kirppis, Kiltakuja 2, Kuusankoski. Kirppis sijaitsee Formula-Centerin rakennuksessa ja sinne on helppo löytää. Minulla oli paikka kymmenen päivän ajan viime syksynä ja ansaitsin oikein hyvin! 10 päivän paikkamaksu on 36 euroa, jollen ihan väärin muista. Kirppiksellä on todella usein oikein hyvää tavaraa ja varsinkin vaatteita. Aukioloajat ma–pe 11–17, la 10–14 ja su 12-15.

Fida, Torikatu 4, Kouvola. Tämä kirppis sijaitsee Kouvolan keskustassa. Tykkään paikan siisteydestä ja selkeydestä. Hinnat ovat ihan ok ja tuotto menee hyväntekeväisyyteen. Fidaa (suunnilleen) vastapäätä sijaitsee muuten kirjadivari Lukusoppi josta eräät ulkopaikkakuntalaiset ystäväni ainakin olivat innoissaan ja poistuivatkin putiikista kaksi kassillista kirjoja mukanaan. Fidan aukioloajat ma-pe 9-17 ja la 10-14.

Kierrätyskeskus Ekomaa
, Kuusaantie 1, Kouvola. Tämä paikka ei ole oikeastaan kirpputori. Ekomaahan saa viedä ehjät, tarpeettomat huonekalut, astiat, kirjat ja koriste-esineet mutta mitään tuottoa niistä ei siis itse saa. Minä omistan Ekomaasta hankitut kolme tuolia ja ruokapöydän, jotka maksoivat yhteensä noin 20 euroa. Eipä ole kamppeita hinnalla pilattu! Aukioloajat ma-pe 8-16.

Pelastusarmeijan kirpputori, Kouvolankatu 21, Kouvola. Paikka sijaitsee keskustassa Kelan talossa kivan taidekaupan vieressä. Täältä en ole tainnut kertaakaan ostaa mitään, mutta paikka on siisti ja selkeä kuten Fidakin. Hinnat ovat keskitasoa ja tuotto menee hyväntekeväisyyteen. Aukioloajat ma-pe 10-17 ja la 10-14.

Kirpputori Kylähullu, Asemakatu 1, Kouvola. Tämäkin sijaitsee keskustassa, rautatieaseman lähellä Cumuluksen rakennuksessa ja on varmaankin Kouvolan tunnetuin kirppis. Käyn toisinaan Kylähullussa, mutta useinkaan en jaksa kiertää koko hallia. Paikka on todella suuri ja epäsiisti. Tavarat ovat pöydillä ja lattioilla aivan hujan hajan. Olen myös kuullut että Kylähullusta varastetaan paljon tavaraa. En ole koskaan ymmärtänyt varsinkaan kirppiksiltä varastamista. Olen kuitenkin joskus tehnyt hyviä löytöjä Kylähullusta, mutta olen usein jättänyt jotakin kivaa ostamatta, koska tavaralla on ollut sitä ylihintaa. Aukioloajat ma–pe 10-17.30 ja la-su 10-14.

Femmatori, Kivimiehenkatu 5, Kouvola. Sijaitsee Mutteria vastapäätä. Olen käynyt Femmatorilla vain parisen kertaa ja viimeksi käydessä tyrmistyin korkeita hintoja. En ole ostanut Femmatorilta koskaan mitään, mutta kaiken kaikkiaan paikka on aika kiva, vaikkakin hivenen ahdas. Ihmiset voisivat miettiä pyytämiään hintoja, ihmettelen jos tavaraa menee. Aukioloajat ma–pe 10-17.30, la 9-14 ja su 11-15.

Kesäkirppis, kesälauantaisin Pohjolatorilla. Viime kesänä olin muutamaan otteeseen myymässä roiniani torilla joka sijaitsee siis keskustan kupeessa Vaakunan (eli sen karmean vaaleanpunaisen rakennuksen) likellä. Virallinen aukioloaika oli 9-15, mutta me myyjät menimme paikalle jo kuudelta, useat jopa aiemmin. Tähän aikaan saattoi saada haluamansa paikan, joka viime kesänä varsinkin tarkoitti varjoisaa palstaa aidan kupeessa. Kirppiksellä viihtyy loistavasti kunhan muistaa ottaa juotavaa ja syötävää mukaan. Torilla tosin on myynnissä kahvia ja muita virvokkeita sekä iki-ihania vohveleita, ainakin viime kesänä oli :)
Kuva täältä

Seuraavaksi sitten sellaisia kirppareita joilla en ole VIELÄ käynyt  ja joista minulla ei siis ole mielipidettä.

Kirppis Karderoopi, Kimolantie 663, 47650 Kimola. Paikka sijaitsee antiikkimyymälän ja kahvilan yhteydessä ja haluan käydä tässä paikassa heti kun voin. Vaikuttaa todella mielenkiintoiselta! Aukioloajat talvella pe 16-20 ja la 10-14 (tammikuussa suljettu). Kesäkautena ti-pe 10-18, la 10-15 ja su 12-16.

Korian Löytis
, Rastaskuja 3, Koria. Itsepalvelukirppis Korian keskustan tuntumassa. Aukioloajat ma-pe 11-18, la 11-16 ja su 12-16. Kirppis lopettanut toimintansa.

Päätien Kirppis, Päätie 25, Inkeroinen.  Anjalankosken työttömät ry:n itsepalvelukirppis. Aukioloajat ma-pe 9-17 ja la 10-14 .

Kirpputori Tillin Talli
, Myllykoskentie 11, Myllykoski. Tämäkin on itsepalvelukirppis ja aukioloajat ovat ma-pe 10-17 ja la 10-13.

Lähetyskirpputori
, Myllykoskentie 9, Myllykoski. Sijaitsee näemmä Tillin Tallin naapurissa. Tämä paikka on Anjalankosken Helluntaiseurakunnan itsepalvelukirppis mutta kirppiksellä ei ole tarjolla myyntipaikkoja. Lähetyskirpputori siis ottaa vastaan tavaraa ja tuotot annetaan hyväntekeväisyyteen. Tavaroiden kuljetuspalvelu. Aukioloajat ma-pe 10-17 ja la 10-14.

Vienon kammarin kirpputori, Kiltatie 3, Kuusankoski. "Karjalan Tuki – Kuusankoski ry:n – tuttavallisemmin Vienon Kammarin – tarkoituksena on edistää Karjalassa apua tarvitsevien vähäosaisten lähimmäisten henkistä ja aineellista hyvinvointia. Kohderyhminä ovat vastasyntyneet ja heidän äitinsä, lastenkoti- ja katulapset, vanhukset ja vangit. Muita lähimmäisen apua karjalassa tarvitsevia ovat huume- ja päihdeyksiköt, kummiperheet sekä sodassa läheisensä menettäneet äidit." Vienon kammarikin ottaa siis vastaan tavaraa, myyntipaikkoja ei ole tarjolla. Sijaitsee aika lähellä aiemmin mainitsemaani Kuusaan Kirppistä. Aukioloajat ma-pe 9-15 ja ke 9-18.

Kirpputori Kausala
, Rautatienkatu 21, Kausala. Itsepalvelukirppis. Aukioloajat ti-pe 10-18 ja la-su 10-15.

MörriMöykky Lastentarvikekirpputori, Kivimiehenkatu 1, Kouvola. Sijaitsee Femmatorin naapurissa. Itsepalvelukirppis. Aukioloajat ma-pe 10-17 ja la 11-15.
Kuva täältä

Kommentoikaa ihmeessä jos teillä on mielipiteitä mainitsemistani kirpputoreista, tai jos joku paikka on unohtunut.

Lista on koottu tämän ja tämän sivuston avustuksella.

14 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Tää oli kiva postaus. Kirpparit on ihan ykkösiä! :) Samaa mieltä Kylähullusta.. Tosi epäsiisti ja kauheasti tarpeetonta huonokuntoista_roinaa_ myynnissä. Jos jaksaa kaivella niin saattaahan sieltä toki tehdä löytöjä.

Tuu joskus käymään täällä niin mennään Vallilan Valtteriin tekemään löytöjä! Kovin on kehuttu paikka ja silti en oo saanu aikaseksi raahautua sinne vielä kertaakaan.

Linda kirjoitti...

Joo, en tajua miten se mesta on sellanen ryönälä. Hmph. Jotkut pöydät on siistejä mutta aika harvassa ovat.

Tiedätkös, kävin syksymmällä Valtterissa ja se oli tosi tosi kiva! Tein paljon löytöjä sieltä. Joten mennään ihmeessä! Sitten viimeistään pääset sinnekin ;)

Tuuli kirjoitti...

Hei!
Miten tuolla Kuusaan kirppiksellä tapahtuu hinnoittelu, ts. täytyykö sieltä ostaa niitä viivakoodillisia hintalappuja vai voiko hintalaput tehdä itse?

Kylähullusta tismalleen samaa mieltä, ei paljon hyvita siellä käydä kun joka paikka tursuaa tavaraa ja ilmanlaatu on todella huono.

Linda kirjoitti...

Tuuli: Kuusaan kirppiksellä ei ole viivakoodillisia lappuja vaan ihan tavallisia joihin tulee tuotteen nimi, hinta jne. Eli ne voi tehdä itsekin, olen monella nähnyt. Tosin ei sellainen pinkka lappuja maksanut paljon mitään. Jos haluaa muuttaa hintaa kesken myyntiajan, pitää laittaa uusi lappu, itse lappuun ei saa sutata. Näin ainakin oli silloin viime syksynä. Ja paikkaa varatessa sain kirjalliset ja selkeät ohjeet :)

Olet ihan oikeassa ilmanlaadusta Kylähullussa. Että sekin vielä kaiken muun lisäksi...

Tuuli kirjoitti...

Kiitos vastauksesta :) Kaitpa se täytyy tuolta pöytä varata, toivottavasti ei oo kauheesti ruuhkaa et pääsis pian myyntipuuhiin.

Mörrimöykkyä ensin ajattelin mutta alkoi epäilyttää käykö siellä kauppa, kovin moni ei tunnu siitä edes ikinä kuulleen.

Linda kirjoitti...

Tuuli: Olepa hyvä :) Juu, ehdottomasti Kuusaan kirppis mieluummin kuin Mörrimöykky. Enpä ole kyseisessä puljussa koskaan käynytkään, lieneeköhän syynä se että se on lastenvaatekirppis tai joku semmoinen? Luulisin että saat pian paikan Kuusaan kirppikseltä. Myyntionnea!

E kirjoitti...

Tosi hyvä postaus! Googletin Kouvolan kirppareita, koska pitäisi myydä vanhoja tavaroita pois, mutta muutin vasta tammikuussa Kouvolaan enkä tunne kaupunkia vielä kovin hyvin. Tämä teksti antoi hyviä vinkkejä! :)

Linda kirjoitti...

E: Hieno homma! Pohjolatorin kirppis on muuten auki 7-13, en tiedä miksi tässä postauksessa on aivan ihme ajat... Mutta hienoa että voin antaa vinkkejä teille ihanille lukijoille :)

Anonyymi kirjoitti...

Korialla ei enään kirpputoria ole..

Linda kirjoitti...

Anonyymi: Hyvä tietää! Enpäs siellä koskaan ehtinyt sitten käymään... :( Poistan kirppiksen listasta.

Unknown kirjoitti...

Hei kiva, googletin Kouvolan kirpputoreja kun ei olla kauaa täällä vielä asuttu. Onkohan tuo Ekomaa vielä olemassa, täytyy mennä heti huomenna vilkaisemaan sieltä lipastoja! Mörrimöykkyyn olen kaavaillut jo pitkään käyntiä, mutta googlemaps ei ainakaan näytä sitä (onkohan sen verran tuore paikka?)

Linda kirjoitti...

Pampula: On Ekomaa vielä olemassa ja aika vahvasti taitaa ollakin. Ainakin porukkaa on ollut paikalla kun olen siellä itse vieraillut. Viimeksi kuukausi pari sitten. Toivottavasti teet hyviä löytöjä :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Kiitos vihjeistä. Sain hyviä vihjeitä missä kannattaa käydä. Olen vierailulla Kouvolassa ja kaupunki on mulle outo <3 Paula

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kirppisvinkeistä!

T. mahdollisesti tuleva kouvolalainen